Promised Land

I dramat “Promised Land” får vi se Matt Damon spela Steve Butler, en försäljare på ett naturgasföretag som vill exploatera en småstad och utnyttja stadens naturtillgångar.

Han anländer till den lantliga staden, som har drabbats hårt av den ekonomiska nedgången under de senaste åren, tillsammans med sin partner, återförsäljaren, Sue Thomason (Frances McDormand). Det dessa två utomstående har att erbjuda de lokala invånarna är en möjlighet till bättre ekonomiska utsikter. Nu gäller det bara att få lokalinvånarna att acceptera företagets erbjudande om borrningsrättigheter till deras marker. Vad som till en början verkar vara en lätt uppgift för duon, kompliceras när den respekterade läraren,(Hal Holbrook), med stöd från gräsrotsnivå i en kampanj protesterar mot projektet.
Detta affärsbesök till småstaden kommer att få livsavgörande följder för Steve Butler…

Promised land går upp i USa i januari 2013. Vi har inget spikat datum för Sverigepremiären, men det bör röra sig om den tiden även här. Det här kan bli en riktigt bra film som förutom Oscarvinnarna Damon och McDormand och gamle räven Hal Holbrook även har Rosemarie DeWitt och John Krasinski i rollistan.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *