60 Sekunder Django Unchained

Quentin Tarantino är som ett gott vin, han blir bara bättre och bättre med åren. Javisst, han beskylls av många för att glorifiera våldet, något han själv inte bryr sig om: “jag är ingen galning. Jag tycker bara att våld är en av de roligaste grejer man kan skildra på vita duken, våld är väldigt filmiskt. Jag har inga moraliska betänkligheter vad det gäller att visa brutala scener,det är helt enkelt bara en del av min ”hjärn-vokabulär” när jag tänker hur jag vill filma.“(Intervju i Aftonbladet 2003)

Vad man nu än tycker om våldet i hans filmer så får man inte glömma “The Big picture”; Rapp och effektiv dialog, ofta med långvariga och speciella samtalsämnen, samt en raffinerad och intensiv handling kryddad med ett koppel av udda, sköna karaktärer. Som hans senaste mästerverk “Inglourious Basterds” där Brad Pitt som Lt. Aldo Raine och Christoph Waltz som judejägaren, Col. Hans Landa briljerar. Christoph Waltzs prestation genom filmen är bara den värd entreslanten. Han fick ju också mycket välförkänt en Oscar för bästa biroll och filmen i sig hade 7 Oscarnomineringar utöver det.

Den 18 januari 2013 är Quentin Tarantino tillbaka med en film i westerntappning, “Django Unchained“. Tillbaka är också Christoph Waltz, den här gången som Dr. King Schultz, tandläkaren på jakt efter de mordiska Brittle bröderna.
Våldsamt kommer det säkerligen bli och alla andra Tarantinoingredienser lär heller inte saknas och känslan man får efter att läst synopsis, sett trailers och vet vilka fina skådespelare(som vanligt) som finns i rollistan, är att det här är en film som kan nå stora höjder. Här är några stillbilder från filmen samt 60 sekunder Django…

Mera Tarantino, Christoph Waltz och Django Unchained och trailers hittar ni HÄR, HÄR och HÄR.
Distributör: Sony Pictures.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *