Gambit Trailer

Ja man har ju sina favoriter; Woody Allen, Quentin Tarantino och Coen bröderna, Joel och Ethan, för att nämna några. Kännetecknande för dem är att det alla kan berätta en historia.
De lite skygga grabbarna som sällan ger några intervjeur, Minnesotabröderna Coen håller ju som bäst på med remaken av klassikern från 1966 med Michael CaineShirley MacLaine, “Gambit

Efter en första titt på den dryga två minuter långa trailern nedan hittar man influenser från filmer som “Oceans Eleven“, “Raising Arizona” och “The King’s Speech“.
Colin Firth spelar museiintendenten Harry Deane som försöker lura den förmögne konstsamlaren Lionel Shahbandar, spelad av Alan Rickman, att köpa en förfalskad Monet-målning. Till sin hjälp tar Dean en till synes lättmanövrerad PJ Puznowski från Texas(Cameron Diaz) och sedan är cirkusen i gång.

Det här kan bli riktigt underhållande i sann Coenanda, med sköna, udda karaktärer, rapp dialog och mycket humor. En kanske liten onödig brasklapp, men det som ibland kan ligga bröderna Coen i fatet är att man då och då är lite ojämna i sina filmer. Dock har man förmågan att hitta de rätta karaktärerna på ett träffsäkert sätt. Ta till exempel tönten Chad Feldheimer, grabben som inte har alla hästarna i stallet, i “Burn After Reading“, elegant spelad av Brad Pitt. Bara den rolltolkningen är värd entreslanten.

Sverigepremiären av Gambit sker den 17 maj 2013. SF Film distribuerar.
Läs mer HÄR i tidigare inlägg.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *