Håkan Hellströms Texter Och Musik Blir Film

Håkan Hellström har många fans, inte minst i Sverige. De gläds nog nu när inspelningen av “Känn Ingen Sorg“, som är baserad på hans texter och musik, har börjat spelas in i Göteborg . Inspelningen kommer att ske under hösten 2012 med beräknad biopremiär i februari 2014. I rollerna finns bland andra Adam Lundgren (Pål), Disa Östrand (Eva), Josefin Neldén (Lena), Jonathan Andersson (Johnny), Tomas von Brömssen (Rolle), Marie Richardson (Lisbeth), Reine Brynolfsson (Bosse) och Gunilla Nyroos (Hopp). För regin står Måns Mårlind och Björn Stein som nyligen haft stor succé i Hollywood med filmen Underworld: Awakening och manusförfattare är Cilla Jackert.

Känn Ingen Sorg är en film om att växa upp, våga förlora och ändå vinna. I centrum står musikaliska Pål som drömmer om att lyckas med sin musik, men han har ett stort hinder, sig själv. Han är en oslipad diamant och det enda som är större än hans musikaliska förmåga är hans tvångstankar som konstant försätter honom i problem. Vi följer Pål och hans kamrater i en emotionell resa genom ett sommar-Göteborg där Pål kastas mellan kärlek och svek, förälskelse och försoning.

Håkan Hellström själv tycker att det är fantastiskt att hans historier vävs samman till en biofilm. -“Jag har haft små filmer i skallen sen barnsben och det är onekligen en stor känsla att kunna se dem ploppa ut på vita duken“.

Producenter är Malcolm Lidbeck och David Olsson från Acne Production AB. Samproducenter är Film i Väst, TV4 AB och AB Svensk Filmindustri. Universal Music AB är musikpartner. Distribution: AB Svensk Filmindustri.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *