Lincoln Teaser

Här på bloggen gillas historiska epos, därför ses mycket fram emot det historiska dramat “Lincoln” som går upp på de svenska biograferna den 25 januari 2013. Det är bara att hoppas att Steven Spielberg gör något bra av den här historien, han kan i bland ha en förmåga att bli för överpompös, med pampiga, snyggt filmade och tekniska mästerverk, men där filmens själ går förlorad. Hans senaste, “Warhorse” tycker jag är en sådan film där man aldrig lyckas lära känna karaktärerna på djupet, man struntar i hur det går för dem helt enkelt. Samtidigt, i ärlighetens namn, får vi inte glömma bort att han gett oss mästerliga filmer som “Saving Private Ryan” och “Schindlers list“, så låt oss inte ta ut något i förskottsväg, som man säger i Pistvakt.

Hur som helst, Dreamworks har i varje fall släppt en teaser, inför trailerpremiären den 13 september, för Lincoln och huruvida man ska se den som en aptitretare eller inte låtes vara osagt, men lite mer kunde vi väl ha fått en dessa 44 sekunder…

Cinemaholics har skrivit tidigare, HÄR, om Lincoln, som i huvudrollen har Daniel Day-Lewis som en oerhört porträttlik president.
Filmens synopsis ger oss ett avslöjande drama om den 16:e presidentens sista, tumultartade månader i tjänst. I en nation delat av ett krig och med starka vindar av förändring, försöker Abraham Lincoln med moraliskt mod och hård beslutsamhet få slut på inbördeskriget, förena landet och avskaffa slaveriet. Ett beslut och val som kommer att förändra ödet för kommande generationer.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *