Alicia Vikander

Det går bra för Alicia Vikander! Hon har tidigare lyfts till skyarna efter sina huvudroller i ”Till det som är vackert” och ”A Royal Affair” och nu spås det rejäla, internationella genombrottet komma med rollen som Kitty i “Anna Karenina

Det romantiska kostymdramat hade världspremiär i London i dagarna och det britterna fick se var 23 åriga Alicia Vikander agera som den unga förälskade Kitty. Hon är olyckligt kär i officeren Vronskij (Aaron Johnson) men han har har ögonen på Anna Karenina (Keira Knightley). Mitt i soppan befinner sig Jude Law, som spelar Anna Kareninas bedragna man – Karenin.

Enligt SVT så imponerade den stora produktionen på den svenska skådespelerskan, trots att hon hade vant sig vid kostymer och korsetter i danska historiedramat ”A Royal Affair”:
– Det som var fantastiskt med det här var mycket de stora scenografierna som byggdes upp, de fantastiska kostymerna och att allt var så uttänkt ner i minsta detalj, säger Alicia Vikander.

Alicia får även mycket beröm av Keira Knightley som tycker att svenskan är en helt underbar skådespelerska och en mycket älskvärd tjej. Även filmens regissör, Joe Wright, är imponerad av sitt unga fynd och tycker att hon lyser i sin roll.
I klippet nedan ser vi Alicia Vikander intervjuas under världspremiären av Anna Karenina i London…

Vi i Sverige får vänta till den 15 februari 2013 på att få se Alicia Vikander i sin hitills största roll. Vill ni läsa mer om Anna Karenina så hittar ni inlägg HÄR och HÄR.

Följer ni den här länken till SVT , får ni se filmoraklet Gunnar Rehlin intervjua Alicia Vikander, varvat med klipp från filmen.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *