Ett Gäng Lingon

SF film låter meddela:

I dagarna startade inspelningen av “Ett Gäng Lingon”, som är en fristående uppföljare till biosuccén ”Hur många lingon finns det i världen”, som sågs av 375 000 biobesökare 2011. Filmen med Glada Hudikgänget spelas in i Hudiksvall, Stockholm och New York och inspelningarna pågår fram till 27 oktober. Premiären sker den 16 augusti 2013.

Ett Gäng Lingon är en romantisk komedi, med gripande och humoristiska inslag, om den framgångsrike New York baserade reklamfilmsfotografen Max, som efter att ha blivit sviken av både föräldrar och flickvänner genom åren både blivit bitter, elak och ensam. Just när han bestämt sig för att avsluta sitt hopplösa liv ringer telefonen. Det är Peter, hans gamla barndomsvän som han inte haft kontakt med på trettio år som vill att Max ska komma till Sverige och hjälpa honom med en film om Peters dotters utvecklingsstörda vänner. Max som nu ser sin chans att återfå kontakten med barndomsvännen Peter och kanske till och med återfå livsgnistan säger i ett svagt ögonblick ja till att komma till Sverige. Det som från början såg ut som ett enkelt uppdrag visar sig dock vara mycket mer komplicerat än vad Max någonsin kunnat föreställa sig.

Filmen produceras av Sonet Film AB i samproduktion med Hob AB och TV4. För regin svarar Lena Koppel och i rollerna hittar vi bland annat Per Morberg, Claes Malmberg, Vanna Rosenberg samt Glada Hudikskådespelarna Bosse Östlin, Ellinore Holmer,Theresia Widarsson, Mats Melin och Maja Karlsson.

Distribution: SF Film.
Stillbildsfoto: Victor Sanchez.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *