Michael Clarke Duncan

Michael Clarke Duncan har gått ur tiden endast 54 år gammal. Duncan som vårdats på sjukhus i nästan två månader efter en hjärtattack den 13 juli, avled i måndags, 3 september 2012. Många reagerar kanske inte nämnvärd på namnet Michael Clarke Duncan. Lägger man däremot till “Den Gröna Milen” så blir chansen större till ett aha…det är ju den där stora bjässen som spelar den dödsdömde fången John Coffey i filmen. Helt riktigt och för den rollen blev han Oscarnominerad 2000.

Michael Clarke Duncan var synnerligen aktiv fram till sjukdomen. Han medverkade i både biofilmer och TV produktioner, men nådde aldrig upp till fullträffen i Den Gröna Milen, en film han blivit evigt förknippad med.

Det passar ju bra att hedra Michael Clarke Duncan med den fantastiska The Green Mile…”John Coffey är inte som alla andra fångar i dödscellerna. Han absorberar smärta från andra interner, och fångvaktare, och helar deras onda, och gör fel till rätt. John Coffey utför mirakel med magiska krafter. Men kan den här oskyldigt dömde snälle jätten undvika sin egen avrättning?”

Fotnot: Den Gröna Milen nominerades till fyra Oscar men vann ingen. På IMDB har filmen höga 8,4/10. En snabbkoll på webben och jag hittar Den gröna Milen på Bluray rea för 69 kronor, det kan det vara värt för 189 minuters underhållning.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *