Two Lovers

När vi ändå är inne på Joaquin Phoenix och jag nämnt att “Two Lovers” är ett mycket bra romantiskt drama som passar in i kategorin DVD/Bluray tipset, så passar det med en djupare beskrivning av filmen.

Two Lovers är ingen glättig romantisk komedi, så missta er inte, utan en gripande film om kärlekens irrvägar och villkor. Lura er heller inte av filmens något deppiga synops. Skådespelarna gör ett riktigt bra jobb och triangeln Shaw, Paltrow, Phoenix briljerar och man undrar, är det inte dags för en Oscar för Joaquin Phoenix snart? Isabella Rossellini som Leonards överbeskyddande mor visar att hon inte bara är en avbild av sin mamma, Ingrid Bergman, utan även en riktigt duktig skådespelerska.

Det faktum att Leonard känner press från familjen att göra det rätta samtidigt som han slits mellan två vackra kvinnor och har svårt att fatta beslut, gör periodvis att filmen blir riktigt spännade, trots genren. Snyggt stämningsfullt foto och en handling som hämtad från verkliga livet gör Two Lovers till ett måste se, om man gillar romantiska filmer. Varför inte klämma in den en söndagskväll, när söndagsångesten står som spön i backen? På IMDB får filmen 7,1/10. Cinemaholics ger den en stark4/5.

Synopsis:
“Leonard spelad av Joaquin Phoenix, är en karismatisk men bekymrad ung man som efter att ha fått sitt hjärta krossat av sin flickvän och därefter försökt ta självmord, flyttar tillbaka in i sitt barndomshem. Medan han hämtar sig och läker sina sår håller hans föräldrar ett vakande öga över honom. Föräldrarna presenterar honom för den vackra och omtänksamma Sandra(Vinessa Shaw), dottern till en affärsman som ska köpa familjens kemtvättskedja. Leonard fattar tycke för Sandra och allt ser ut att leda till ringbyte när Leonard av en slump stöter ihop med den vackra, självdestruktiva grannen Michelle(Gwyneth Paltrow). Nu har han mött två kvinnor, som bägge fascinerar honom, kort efter varann. Vem ska han välja? Blir det Sandra som även passar i föräldrarnas småborgeliga världsbild eller Michelle, vacker, full av mystik och exotisk i jämförelse med Leonards värld?”


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *