Ett TV Tips

Om ni har tänkt tillbringa lördagkvällen hemma framför teven och är sugen på film så kan Cinemaholics tipsa er om tyska dramathrillern “De andras Liv“(Das Leben der Anderen). Filmen går dessutom på SVT2, så ni slipper reklamen. Sändningsstart 21.55. Den här hamnar även under kategorin DVD/Bluray tipset då det är en tänkvärd och alldeles utmärkt rafflande film som har det mesta. På IMDB har den höga 8,5/10 och av Cinemaholics får den 5/5. Lägg dessutom till att De Andras Liv belönades med en Oscar för utländska film 2007. För regin står debuterande Florian Henckel von Donnersmarck som även skrivit manus. I rollerna ser vi de tyska stjärnorna Ulrich Mühe, Martina Gedeck och Sebastian Koch.

“De Andras Liv utspelar sig i det otäcka och stundtals absurt komiska samhället i forna Östtyskland. Ett land där ingen kan känna sig på den säkra sidan och där man har kontroll på befolkningen genom avlyssning. Det är tidigt 80-tal, den framgångsrike manusförfattaren Georg Dreyman och hans partner, den populära skådespelerskan Christa-Maria Sieland, är intellektuella stjärnor i ett socialistiskt samhälle.
De tänker och agerar dock inte alltid i enlighet med det politiska system de lever i. En dag blir kulturministern intresserad av Christa. Han låter den hårdföre och lojale Stasi-agenten Wiesler bevaka och samla in bevis mot Dreyman. Wiesler börjar lyssna av deras lägenhet och blir allt mer fascinerad och engagerad i parets liv”


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *