Dirty Dancing 25-års Jubileum

I år firar Dirty Dancing 25-års Jubileum. När det begav sig 1987 slog den kassarekord och drog med tiden in totalt 214 miljoner dollar och inte bara danssugna sprang till biograferna. Sången (I’ve Had) The Time of My Life med Jennifer Warnes och Bill Medley vann en Oscar för bästa sång och spelades flitigt på radio.

Dirty Dancing släpptes inför 20-årsjubileumet på Bluray och har sålunda funnits på marknaden ett tag. Fattas den och man vill ha den i sin samling så kan det vara läge nu, en snabbkoll på webben visar på rea lite här och där och filmen kan handlas in för 59 kronor.

Handlingen kan väl de flesta rabbla i sömnen, men utifall…”Det är sommaren 1963. 17-åriga Baby (Jennifer Grey) är på semester med sin familj. På deras hotell arbetar Johnny (Patrick Swayze) som danslärare, men när Baby möter Johnny för första gången är det något helt annat än vals och rumba han ägnar sig åt – en svettig, sensuell dans som sätter hela kroppen i brand – “Dirty dancing”.

Patrick Swayze avled ju i cancer för några år sedan men vad gör Jennifer Gray i dag? Ja, det är mest inhopp i TV serier och någon film i bland och det känns som att den karriären går på styrfart. Men hon har i varje fall gått till filmhistorien och för evigt blivit förknippad med Dirty Dancing…Och Nobody Puts Baby in a Corner. Här ger hon oss sin syn på saken inför 25-års Jubileumet…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *