Hassel – Privatspanarna

Olov Svedelids välkända kriminalare Roland Hassel är tillbaka. Tjugofem år efter det att den första av elva framgångsrika TV-filmer visades om honom på svensk TV, återkommer han nu som pensionerad privatspanare i “Hassel Privatspanarna“. Rollen som Roland Hassel görs då som nu av Lars-Erik Berenett.

Hassel blev snabbt älskad av den svenska publiken på 80-talet, men är en av de internationellt minst kända svenska poliskaraktärerna inom den annars utomlands numera välbekanta och etablerade svenska deckargenren (litteratur såväl som film). Han blev dock redan på 80-talet mycket populär i Tyskland, i både bok- och filmform och kan betraktas som en av våra första fiktiva ”polisexporter”.

Genom Måns Månssons aktuella film ges den kultförklarade polismannen Roland Hassel nytt liv genom ett för genren annorlunda stilgrepp, en blandning av fiktion och dokumentär. Roland Hassel som numera är en pensionerad poliskommissarie, kan inte släppa det ouppklarade mordet på Olof Palme 1986. I den här studien av det svenska polisfilmsfenomenet och den vanmäktiga svenska manligheten följer vi Hassel som desperat är ute efter belöningen på 10 miljoner dollar för ett gripande av Palmes mördare.

Trailer till Hassel Privatspanarna från rstvideos trailerarkiv.

Biopremiär: 23 november 2012.
Distributör: Scanbox Entertainment.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *