Jack The Ripper Miniserie

Seriemördaren Jack The Ripper fascinerar än i dag. Leif GW Persson har ju nyligen avhandlat honom i första avsnittet av sin TV serie Engelska Mord, som sänds onsdagar. Det har även gjorts otaliga filmer om Jack The Ripper och en av de bättre är miniserien “Jack The Ripper” från 1988, med Michael Caine som Chief Insp. Frederick Abberline och bland andra Armand Assante, Susan George och Jane Seymour i rollerna.

Michael Caine fick en Golden Globe för rollen som ledaren för de hundratals poliser som 1888 jagar den fruktade mördaren – vars ena offer är den svenska gatflickan Elisabeth Gustafsdotter. Filmens regissör, David Wickes, som fick exklusivt tillträde att göra research i Scotland Yards hårt bevakade arkiv och kunde presentera tidigare topphemliga, förbluffande fakta var övertygad om att ha hittat svaret på gåtan! Man hade helt enkelt kommit en konspiration på spåret, som ledde ända upp till drottningen och kungahuset.

När det begav sig skrev Pressen spaltkilometrar och nytt tittarrekord slogs när miniserien Jack the Ripper avslöjade historiens mest ökände seriemördare. Expressens recensent gav den fyra getingar och ansåg den vara “spännande till sista filmrutan” och nu får vi återigen chansen att se miniserien när Studio S Entertainment släpper den i nyrelease den 22 augusti 2012. Det blir en 2 disc utgåva med en total speltid på 190 minuter och priset i handeln ligger på 169 kronor.

Vill ni veta mer om Jack The Ripper så går det att besöka Casebook Jack The Ripper som har en hel del att bjuda på, bland annat en riktigt bra artikel om Jack The Rippers tredje offer, svenskan Elisabeth Gustafsdotter.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *