Lite franskt

Jag har skaffat mig den franska filmen, kvinnorna på 6e våningen av Philippe Le Guay. Den tänkte jag se i helgen. Synopsis är som följer: 1960-talets Paris. Monsieur Joubert är en försiktig aktiemäklare som lever ett lugnt och korrekt liv med sin hustru i en fashionabel våning i ett flervåningshus. Men när de får en ny spansk hemhjälp som introducerar Joubert för sina kollegor, som alla delar en tjänstebostad på sjätte våningen, öppnas en ny, färgsprakande och sorgfri värld – till hans hustrus stora förtret.

Jag gillar ju fransk film och hoppas att det här kan vara någonting. 7.1/10 på imdb. ”En delikat filmkaramell” enligt Le Journal de Dimanche. “Lättsam och väldigt rolig…fylld med lysande skådespelarinsatser” säger Variety. Jag återkommer med omdöme
Distribution: Atlantic film.

Som en liten julkaramell tänkte jag bjuda er på ett filmklipp. En liten fransk flicka som återberättar Nalle Puh. Det blir en helt egen version. Här har vi en famtida manusskrivare eller skådespelare. Jack Nicholson sa en gång att skådespeleri är enkelt; det handlar om att släppa alla hämningar och bara ösa på. Precis som den här lilla franska underbara flickan. Håll till godo och god jul.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *