Saltkråkan

Den 7 november släpper SVT den klassiska och tidlösa TV-serien “Vi på Saltkråkan” på Bluray med restaurerad bild och ljud. I 13 tjugofemminuterslånga avsnitt får vi återigen uppleva Astrid Lindgrens klassiker om livet på ön Saltkråkan i Stockholms skärgård. Efter att ha haft ett sommarställe i skärgården i mer än 30 år tyckte Astrid Lindgren att hon kände miljön tillräckligt väl för att skriva om den. Vi På Saltkråkan är den enda av Astrid Lindgrens berättelser som skrevs direkt för tv, det var först efter att tv-serien visats 1964 som manuset kom ut i bokform. Handlingen är ju välkänd, men tål att upprepas…

“En vacker junidag stiger familjen Melkerson ombord på den båt som ska ta dem till Saltkråkan, ön som ligger där ytterst i havsbandet i Stockholms skärgård. Där bor Tjorven tillsammans med hunden Båtsman, sina föräldrar och sina två storasystrar Teddy och Freddy. Denna sommar lär Tjorven känna familjen Melkerson med den jämnårige pojken Pelle, hans storebröder Niklas och Johan, deras pappa som är änkling och kallas farbror Melker samt dottern Malin, äldsta barnet i familjen. Livet på Saltkråkan bjuder på många spännande äventyr: sjönöd, skattjakter, tjuvfiskare och mycket annat!”

Priset i handeln ser ut att hamna på 495 kronor för Blurayboxen och ska det vara värt, förutom nostalgivärdet, att kliva på här så vill det till att man lyckats med restaureringen och fått till bild och ljud utöver det vanliga, samt gärna med ett extramaterial värt namnet. Vi får vänta ett par månader på resultatet.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *