En Lanthandel I Provence

En Lanthandel I Provence“(Le fils de l’épicier) eller som den engelska titeln lyder, The Grocers son är en välpaketerad fransk feelgood långt från Hollywoodskramlet. Här bjuds vi på en romantisk historia om att hitta sig själv i en tillkrånglad värld och vart gör man inte det bättre än i ett bedårande vackert, lantligt Provence! En Lanthandel I Provence går in på DVD/Bluray tipset och är en film man blir glad och inspirerad av, fyllda av underhållande karaktärer…

“Mitt i sommaren måste Antoine lämna sitt slappa storstadsliv för att hjälpa sin mamma i familjens lanthandel i Provence. Pappan har blivit sjuk och orkar inte köra matleverenser till de få människor som fortfarande bor kvar i de utspridda små byarna.
Det är med synnerligen kluvna känslor som Antoine återvänder till det föräldrarhem han trodde han lämnat för alltid. Att dessutom köra flera mil för att sälja en burk ärtor och ett par tomater känns helt meningslöst. Men det är någonting speciellt med både människorna och landskapet och till sin förvåning upptäcker Antoine att han innerst inne faktiskt är en riktig lanthandlare, både till själ och hjärta.”

Distributör: Folkets Bio.
Betyg På IMDB: 7,0/10.
Cinemaholics Betyg: 4/5.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *