Woody Allen Gillar Sommaren

Woody Allen har för vana att lägga sina filmpremiärer på sommaren. Varför då kan man undra, när man vet att just sommaren lockar färre folk än vanligt till biograferna. Till Wall Street Journal säger Allen helt enkelt att det släpps så mycket skräp under sommaren och att det finns nästan ingenting för “vuxna” att se. Han vill bjuda på något som inte är biljakter, toalettskämt och specialeffekter.
Strategin verkar fungera. 2011 blev Woody Allens “Midnight in Paris” hans största kassasucce någonsin med 151 miljoner dollar inspelade. Hur det ska gå med ”Förälskad I Rom”(To Rome with Love) som premiärvisas i Sverige den 24 augusti återstår att se, en sak är i varje fall säker, han ligger aldrig sömnlös över sina filmer och läser aldrig recensioner. “När en film väl är färdig ser jag aldrig om den, då har jag släppt taget och gått vidare” säger han.

Nästa projekt för upptagne Woody Allen är redan i gång, utan arbetsnamn, men med premiär under 2013 och med stjärnor som Cate Blanchett, Alec Baldwin, Bobby Canavale och Michael Emerson.

Inlägg om Midnight In Paris(Midnatt I Paris) hittar ni HÄR.
Och om Förälskad I Rom HÄR och HÄR.
Och har ni inte fått nog av Woody Allen så finns ett inlägg om ”Woody Allen: A Documentary” HÄR.

Fotnot: Bilden på Woody Allen är från ”Woody Allen: A Documentary” med Scanbox Entertainment som distributör.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *