I Skuggan av Bronx

I DVD/Bluraytipset idag presenterar Cinemaholics Robert De Niros lovordade regidebut från 1993, dramat och maffiaeposet “I skuggan av Bronx” (A Bronx Tale). De Niro återvänder till den hårda världen från sina Oscarbelönade roller i ‘Gudfadern II‘ och ‘Tjuren från Bronx‘. Filmen bygger på ett manus av skådespelaren Chazz Palminteri (som spelar Sonny) baserat på hans egna upplevelser som maffians lärling. I en biroll ser vi Joe Pesci som Oscarbelönades för ‘Maffiabröder‘.

Det här är en smart film med hjärta och så nära ett mästerverk man kan komma. Skådespelarinsatserna är fantastiska och handlingen griper tag. Finns än så länge enbart på DVD i Sverige med Atlantic Film som distributör. Dock har Studio Canal släppt en BluRay utgåva och då lär den snart vara på gång till Sverige. Betyget på IMDB är 7,7/10. Av Cinemaholics får I skuggan Av Bronx en mycket stark 4/5.

Synopsis:
“Bronx under 60-talet. En tuff plats att växa upp i för en ung grabb som Calogero, som finner sig fångad mellan två män. Dels hans far, busschauffören Lorenzo, som inte äger annat än sin heder. Dels maffiabossen Sonny, som äger hela kvarteret.
Efter att Calogero sett Sonny skjuta ihjäl en annan man, vägrar han vittna och vinner därför Sonnys förtroende. Snabbt lockas han i världen bortom lagen. Under de kommande åren utbreder sig maffians makt allt mer i området och Lorenzo för en ojämn kamp för att rädda sin son undan brottsligheten. Men snart kommer en dag när Calogero måste välja. Mellan att förtjäna sin respekt, som sin far — eller att ta den med våld, som Sonny.”


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *