Ondine

Irländska romantiska dramat “Ondine” får bli dagens DVD/Bluraytips. Filmen är en härlig blandning av mystik, drama och romantik, kryddad med en hel del spänning. Colin Farrell briljerar, fotot är snyggt och det är feelgood rakt av. Ondine är en vacker historia som jag inte trodde på när jag fick DVD:n i handen. Men ack vad fel jag hade…Betyg på IMDB: 6,8/10. Av Cinemaholics: 4/5.

“ONDINE är berättelsen om Syrakusa, en enkel fiskare som fångar en vacker och mystisk kvinna i sin trålares nät. Kvinnan verkar vara död, men hon vaknar till liv inför Syracuse ögon, och han tror att han inbillar sig saker. Men med hjälp av sin sjuka, men okuvliga dotter, Annie, börjar han tro att det fantastiska skulle vara möjligt och att kvinnan (Ondine) kan vara en myt som kan bli verklighet. Ondine och Syracuse blir passionerat förälskade, men precis när vi tror att sagan ska vara för evigt så gör den verkliga världen sig påmind. Sedan, efter en fruktansvärd bilolycka och uppdykandet av en våldsam figur från Ondines mörka förflutna,börjar hopp till slut att spira och en ny framtid kan ta sin början för för Syracuse, Ondine och Annie.”

I Rollerna: Colin Farrell, Alicja Bachleda, Dervla Kirwan m.fl.
Regi och Manus: Neil Jordan(Michael Collins, The crying Game)

Photo courtesy of Magnolia Pictures.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *