Woody Allen: A Documentary

För en Woody Allen fan av stora mått, som jag är, kommer det att bli spännade att se dokumentären “Woody Allen: A Documentary“. Med 24 oscarnomineringar som fallit ut i fyra vinster, nu senast för “Midnatt I Paris” är han minst sagt en ikon inom filmvärlden. Att synas själv i rampljuset är inget han eftersträvar. När det gäller att hämta Oscarstatyetten skickar han någon annan i stället, som 1978 när han vann för “Annie Hall“, då hade han inte tid för han spelade klarinett på Carnegie Hall. Thats Woody…

Den mytomspunne manusförfattaren, regissören, skådespelaren, komikern och musikern Woody Allen har för första gången låtit sitt liv skildras på film. Regissören Robert Weide, mest känd för TV-succén ”Simma Lugnt Larry” , fick följa Allen i över ett och ett halvt år för att skapa den ultimata filmbiografin.

Dokumentären tar sin början med Allens barndom och hans första extraknäck som tonåring – att skriva skämt för komiker och tidningar. Sedan följde en karriär som manusförfattare och ståuppkomiker i TV för att övergå till den högproduktiva filmskapare han är idag med i genomsnitt en film per år de senaste fyrtio åren. Weide följer Allen på inspelningsplatsen, i hans hem, i klipprummet och till hans barndoms platser i Brooklyn. Genom ett stort antal intervjuer med skådespelare, andra filmskapare och nära vänner ges ny insikt i en av vår tids främsta regissörers liv och verk.
Powered by Preview Networks

Biopremiär: 29 juni 2012.
Distributör: Scanbox.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *