Balladen om Marie Krøyer

Den 5 oktober 2012 blir det premiär för den danska filmen “Balladen om Marie Krøyer” i regi av Bille August. Filmen handlar om Marie Krøyer, som var gift med den danske konstnären P.S. Krøyer. Historien tar sin början vid den tidpunkt då den manodepressive Krøyer blir allt sämre och drömmen om ett gemensamt konstnärsliv slocknar. Marie slits mellan sina roller som hustru, mamma och konstnär och blir alltmer frustrerad över att inte få uttrycka sig genom sitt eget konstnärskap, samtidigt som hon sörjer sin man som sjunker allt djupare ner i sin sjukdom. Marie reser med dottern till Marstrand för att samla kraft. Där möter hon den svenske tonsättaren Hugo Alfvén och blir huvudlöst förälskad.

I rollerna: Birgitte Hjort Sørensen, Søren Saetter-Lassen, Sverrir Gudnasen

Regi: Bille August.
Biopremiär: 5 oktober 2012.
Distributör: SF Film.

Stillbildsfoto: Rolf Konow
© 2012 SF Film Production. All rights reserved.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *