Monica Z – Ett Lingonris I Ett Cocktailglas

I dagarna startar inspelningen av långfilmen MONICA Z – ett lingonris i ett cocktailglas om den berömda sångerskan och skådespelerskans dramatiska liv när hon slog igenom på sextiotalet.
I de stora rollerna ser vi Edda Magnason, Sverrir Gudnason, Kjell Bergqvist, Vera Vitali, och Cecilia Ljung.
Filmen är baserad på ett originalmanus av kritikerrosade Peter Birro och i regi av flerfaldigt prisbelönte Per Fly.

MONICA Z – ett lingonris i ett cocktailglas spelas in i Sverige och USA under maj – augusti 2012.
Filmen skildrar en svensk nationalikon och stjärnas stora genombrott och blomstringstid på sextiotalet. En exceptionell artist som med unik närvaro levde ett liv på scenen samtidigt som ett turbulent kärleksliv dolde sig bakom rampljuset.

Synopsis: “En ung kvinna längtar bort från småstadslivet i Hagfors till jazzens rytmer i Stockholm. Hon belägrar stadens pulserande klubbliv med Nalen som dess självklara medelpunkt. En unik artist växer fram bland konstnärer och hipsters i sextiotalets New York. Briljant och sensuell med aptit på livet i en tid när natten är lång och festen aldrig tar slut. Åtrådd av alla men samtidigt ensam när morgonen gryr.”

MONICA Z – ett lingonris i ett cocktailglas är producerad av StellaNova Film i samproduktion med Film i Väst, Sveriges Television och Svensk Filmindustri och med stöd av Svenska Filminstitutet. Filmens danska samproducent är Thomas Gammeltoft, Eyeworks Fine & Mellow. Distribution: AB Svensk Filmindustri. Filmen har planerad biopremiär över hela landet hösten 2013.

Fotocredit: Phoebe Vickers och Jonath Mathew.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *