Chinatown

Alla stora filmbolag restaurerar sina gamla klassiska filmer. Den 16 maj 2012 är det Sverigepremiär för Paramount Pictures storfilm “Chinatown” från 1974, med Jack Nicholson och Faye Dunaway i huvudrollerna. Chinatown vann en Oscar och nominerades ytterligare 10 gånger…Nominerad till bästa manliga huvudroll (Jack Nicholson), bästa Kvinnliga huvudroll (Faye Dunaway), bästa Film (Robert Evans), bästa Scenografi (Richard Sylbert, W. Stewart Campbell, Ruby Levitt), bästa Foto (John A. Alonzo), bästa Regi (Roman Polanski), bästa Klippning (Sam O’Steen), bästa Kostym (Anthea Sylbert) och bästa Ljud (Bud Grenzbach, Larry Jost). Vinsten kom i kategorin Bästa Originalmanus (Robert Towne)

Synopsis: “Privatdetektiven Jake Gittes(Jack Nicholson) får i uppdrag av den vackra societetsdamen Evelyn Mulwray(Faye Dunaway) att ta reda på hennes mans vänsterprasslande. Gittes hamnar i ett en snårig härva av dubbelspel som handlar om mark och vatten, och råkar på både personliga och politiska skandaler. Hela historien får sin upplösning i en oförglömlig natt i Chinatown.”

Övriga skådespelare i denna tidslösa klassiker: John Huston, Diane Ladd, Roman Polanski m.fl.

På sidan Blu-ray.com kan man få en bedömning och checka av kvaliteten på inte bara Chinatown, utan det mesta i Bluray väg.

Betyg På IMDB: 8,4/10
Bluraypremiär: 16 maj 2012
Distributör: Paramount Pictures.

Trailer till Chinatown från rstvideos trailerarkiv.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *