Titanic Del 3

Titanic stävar vidare mot undergången. I kväll 21.30 på SVT 1 sänds del tre av fyra av Julian Fellowes miniserie Titanic.

“Den italienske eldaren Mario lyckas ordna jobb ombord på Titanic åt sin bror Paolo, som sedan genast förälskar sig i kammarjungfrun Annie. Mary sänker garden gentemot Peter Lubov, vilket gör maken Jim rasande. Men deras gräl glöms snabbt när fartyget stöter på ett isberg, och rädslan sprider sig bland de mindre bemedlade resenärerna som plötsligt befinner sig bakom låsta grindar. Lubov hjälper Mary och hennes barn att fly, men i kaoset vänder Marys vettskrämda dotter tillbaka till det sjunkande skeppet.”

Från Lödöse Museum kommer denna autentiska berättelse skriven av Ester O´Hara.

“Henrik Kvillner, en ung trollhättebo hamnade ombord på Titanic genom en serie märkliga omständigheter. Han skulle egentligen ha rest från Southampton till Amerika med ett annat fartyg. Eftersom båten från Göteborg drabbades av en storm på Nordsjön,anlände den försenad till Hull. En tågstrejk gjorde att Henriks resa till Southampton blev ännu mer försenad. Detta gjorde att han ombokades till andra klassbiljett på Titanic.
Henrik skrev till sin familj i Sverige innan avfärden där han berättar vad som har hänt och uttrycker sin glädje över att få åka med på Titanics jungfruresa. Han skriver:

“Detta är en alldeles ny båt. första resan den gör så det skall nog blifva intressant.går över atlanten på 5 dygn. Igår reste jag genom hela England på tåget, såg och stannade i London en stund en förfärligt stor stad.Här i England är maten mycket dålig och kaffet är alldeles odrickbart, därimot har de mycket godt the. Ni tänkte väl att jag nu snart är i Amerika, men kommer väl dit på måndag. Jag skall skrifva er när jag kommer fram med hälsning till alla. Henrik”

Upphovsman: Innovatum Trollhättan.

Mer Titanic HÄR, HÄR, HÄR och HÄR.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *