Kathleen Turner – The Perfect Family

I dramakomedin”The Perfect Family” glänser Kathleen Turner i huvudrollen och gör sin bästa filmroll på många år. Turner spelar en förortsmor och hängiven Katolik som blir nominerad av kyrkan som en tänkbar “Catholic Woman of the Year”, något som hon strävat efter i flera år. Detta ställer till problem då hon måste presentera sin familj inför en styrelse och vinna kyrkans gillande. Familjen har dock, minst sagt, sina fel och brister.

Filmen går upp i USA i maj 2012. Premiärdatum i Sverige är oklart, men troligen våren/sommaren.
Övriga skådespelare: Emily Deschanel , Jason Ritter, Richard Chamberlain , Elizabeth Peña

Fotnot: Kathleen Turner (F.1954) hade sin storhetstid under en tioårsperiod från 1984-1994 med filmer som “Den vilda jakten på stenen“(1984), “Prizzis heder“(1985), “Den vilda jakten på juvelen“(1985), “Peggy Sue gifte sig“(1986) för vilken hon även fick en Oscarnominering, “Den tillfällige turisten“(1988), “Den vilda jakten på lyckan“(1989), “Serial Mom“(1994). Under 90-talet drabbades hon av reumatism vilken bromsade upp karriären och efter det agerar hon sparsamt. Men nu är hon alltså tillbaka ordentligt med sin bästa rollprestation på länge.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *