Gambit med Diaz och Firth

Det här tror jag stenhårt på, för nu är mina favoriter i gång igen! Bröderna Ethan och Joel Coen har skrivit manus till remaken av 60-tals klassikern Gambit med Shirley MacLaine och Michael Caine. Att Michael Hoffman regisserar höjer även det förväntningarna på det här projektet som kommer att sjösättas i Sverige med en biopremiär den 17 maj 2013. Så nästan ett år får vi vänta! Tur då att bokhyllan är full av Coenklassiker som kan underhålla mig under tiden. SF Film har den goda smaken att stå för distributionen i Sverige. Nu blev jag som ett barn på julafton. 🙂

Photo credit för bilden på Cameron Diaz och Colin Firth nedan – Alex Bailey.

Synopsis:
“Harry Deane är museiintendent med siktet inställt på att lura en förmögen konstsamlare att köpa en förfalskad Monet-målning. För att få samlaren att gå i fällan hittar Deane på en bakgrundsstory och anlitar en viss lättmanövrerad PJ Puznowski från Texas i rollen som den kvinna vars farfar hade målningen i sin ägo i slutet av andra världskriget. När Deanes lurendrejeri inte riktigt går som planerat visar det sig att den lättmanövrerade flickan från Texas inte var så lättmanövrerad, och snart har ett viljornas krig brutit ut.”

I rollerna: Colin Firth, Cameron Diaz, Stanley Tucci, Alan Rickman m.fl
Regi: Michael Hoffman
Manus: Joel och Ethan Coen


Kommentarer

Gambit med Diaz och Firth — 1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *