The Guard

Sergeant Gerry Boyle (Brendan Gleason) är en av Irlands bästa och mest engagerade poliser. Har gör sitt jobb, åtminstone nästan, så vad spelar det för roll om han dricker, tar droger och tar med prostituerade på jobbet? Hans liv vänds upp och ner när hans by blir platsen för ett narkotikarelaterat mord och FBI plötsligt kommer in i bilden. Det hela blir inte bättre av att FBI-agenten Wendell Everett (Don Cheadle) är mörkhyad, och att Boyle ser på alla svarta som knarklangare från gettot.

Gör dig redo för en explosiv cocktail av snabba repliker och konstiga mord på den irländska landsbygden. The Guard är den hetaste och mest originella action-komedin på väldigt länge!

Brendan Gleeson, den Dublinfödde irländaren är som klippt och skuren för rollen som den något skrupelfrie Sergeant Gerry Boyle. Här får han precis som i “In Bruges” briljera och visa vilken duktig skådespelare han är. Detta är en välskriven historia med en väldigt rapp dialog och irländsk humor när den är som bäst. Regin står John Michael McDonagh för, bror till Martin McDonagh som skrev “In Bruges“. Så har ni sett den vet ni vad ni har att vänta er, för The Guard är minst lika bra. Här drivs det stundtals hej vilt över nationsgränserna Irland-England på ett sätt som är härligt befriande och lockar till skratt. Som vanligt i brittisk film av den här kalibern bjuds vi på en kavalkad av sköna typer som precis som Gleeson kan leverera en bitsk replik när det behövs som bäst. Snyggt foto är det också och irländska landsbygden är sällan fel på film. Det här är en film som hör hemma i samlingen hos varje sann filmälskare. Jag ger den betyget en stark 4/5 och köper omgående Blurayvarianten när den släpps den 18 april

Betyg På IMDB: 7,3/10
DVD/Bluray premiär: 18 april 2012.
Distributör: Scanbox Entertainment.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *