Fuck You…Fucking Cocksucker – Deadwood På Bluray

Fuck You…Fucking Cocksucker! Det är ju också ett sätt att sätta en rubrik och inleda ett inlägg på. Förklaringen stavas Deadwood. TV serien Deadwood har nyligen släppts på bluray av Paramount, den tredje säsongen har release den 29 januari 2014. Serien består av tre säsonger och 36 avsnitt och någon har räknat ut att Fuck You förekommer runt 3000 gånger totalt i hela serien. Slänger vi dit antal fucking cocksuckers så avfyras det runt två “kraftuttryck” i minuten serien igenom. Det finns bara en film som är värre, eller nästan och det är Martin Scorseses “Goodfellas” från 1990 med Joe Pesci, Ray Liotta och Robert De Niro, Där är det Fuck You! runt två gånger i minuten också.

Pratade man så här på den här tiden eller försöker skaparna av Deadwood bara förstärka att det här är en westernserie och en tid som är rå, skitig och brutal? Ja man lyckas i varje fall, för Deadwood är en av de bättre westernserierna på många många år. Den gick på TV runt 2004-2006 och finns nu som sagt på bluray och jag får återkomma med ett inlägg om kvaliteten på utgåvorna. Har ni av någon anledning lidit skeppsbrott på en öde ö de senaste tio åren och missat den, så se den nu!

Handlingen är satt till 1870 och vi befinner oss alltså i Deadwood, Dakota Territoriet. Här finns digra guldfyndigheter och man har slagit upp ett gruvarbetarläger som med tiden växer till sig och blir ett samhälle. Men här är det till en början laglöst och den som styr är Al Swearengen(Ian McShane), ägaren av The Gem Theater, en saloon och ett horhus i ett. Swearengen tillhör den brutala sorten och kommer någon ivägen för hans intressen kan denne råka hamna med halsen avskuren, som föda åt Mister Wus grisar.

Till den här verkligheten kommer Seth Bullock(Timothy Olyphant) med kompanjonen Sol Star(John Hawkes) för att starta upp en järnhandel och börja ett nytt liv. Det sker inte problemfritt då Al Swearengen inte gillar konkurrens och inte har några planer på att dela med sig av makten. Serien blandar verkliga händelser och personer med fiktion och vi får stöta på westernlegender som Wild Bill Hickok och Calamity Jane. Det är en tid av plundring och girighet och det största guldfyndet i USAs historia lockar en samling missanpassade personer till en laglös bosättning där allt – och alla – har ett pris.

Distributör: Paramount Pictures.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *