Streama Det Helt Nya Testamentet På SVT Play

Inte alla religioner är fria att driva med, men det är riskfritt att göra parodi med kristendomen som tema, det ska vi vara tacksamma för. Så…

…Passa på att streama franska fantasy-komedin “Det Helt Nya Testamentet” på SVT Play. Filmen är en komisk pärla om livet och döden signerad franske filmskaparen Jaco van Dormael, som här skapat en surrealistisk värld i vilken Gud finns och bor i Bryssel med sin tonåriga dotter.

Det Helt Nya Testamentet har vunnit flera tunga filmpriser, bland annat Frankrikes egen Oscar, César Awards och 2016 nominerades den till Bästa Utländska Film på Golden Globe galan och Cannes festivalen. Vill man ha den i sin filmsamling så finns den utgiven av Njuta Films på DVD, 49 :- just nu på Dischop.

Gud finns och bor i Bryssel. På jorden är han dock en riktig fegis som beter sig avskyvärt mot sin familj och lever efter en moral som kan tyckas utomvärldslig. Hans tonåriga dotter Ea vantrivs hemma och klarar inte av att hållas inlåst i deras lilla lägenhet. En dag bestämmer hon sig för att revoltera mot sin far, hackar sig in i hans dator och läcker hemlig information på nätet…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *