Se The Lost City Of Z På SVT Play

I’m back. En attack mot webbhotellet där Cinemaholics ligger gjorde att det inte gick att publicera material under två dagar, men nu ska allt fungera igen. Så vi startar upp med den här intressanta rullen som ni ser på SVT Play:

The Lost City Of Z” har en bakgrundsstory som är riktigt spännande och intressant. Filmen bygger på David Granns bok The Lost City of Z: A Tale of Deadly Obsession in the Amazon. I rollerna ser vi Charlie Hunnam, Robert Pattinson, Sienna Miller och Tom Holland m.fl.  James Gray som tidigare gjort flera bra filmer, bland annat “We Own The Night” har adapterat boken till ett filmmanus och sköter även regin.

Berättelsen är verklighetsbaserad och handlar om Percival Harrison Fawcett(född 1867), en brittisk armeofficer, arkeolog och utforskare som gjorde flera expeditioner i Syd Amerika, in i Amazonas i början av 1900-talet. Han upptäckte då bevis på en tidigare okänd, avancerad civilisation som kunde ha bebott området. Trots att han blev förlöjligad av det vetenskapliga etablissemanget som såg på ursprungsbefolkningar som “vildar”, återvände den fast beslutne Fawcett, stöttad av sin hängivna fru, son och adjutant, gång på gång till sin älskade djungel i jakt på bevis.

År 1925 gav han sig i väg för att försöka hitta den mytomspunna, forntida och glömda staden Z. Man trodde sig kunna hitta staden i den brasilianska djungeln dit gruppen ledd av Fawcett också beger sig. Under expeditionen försvinner Percival Harrison Fawcett och hans son spårlöst…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *