Se Välkommen Till Marly-Gomont På Netflix

Lite undangömd på Netflix är franska feelgood-dramat “Välkommen Till Marly-Gomont” (Bienvenue à Marly-Gomont) från 2016. Filmen är verklighetsbaserad och bygger på delar av läkaren Seyolo Zantokos liv. En fotnot är att hans son är den idag berömde rapparen Kamini.

Året är 1975. Seyolo Zantoko, från Kongo, har efter år av slit lyckats skaffa sig en fransk läkarutbildning. När han blir ‘värvad’ till den vakanta tjänsten som byläkare i hålan Marly-Gomont tar han med familjen med fru och två barn dit för att börja det nya livet. Byborna som aldrig sett en färgad förut, har djupt inrotade vanor och är mycket fördomsfulla och ser med misstänksamhet på den nya läkaren, så patientbesöken uteblir. Kulturkrocken är med andra ord total, dessutom är frun Anne, som hellre vill bo i Paris, inte alls charmad av den lantliga idyllen, så problemen hopar sig för den gode doktorn.

Men med stor tjurskallighet och lite hjälp från en välvilligt inställd bybo försöker han vända skutan och få med både invånarna och de egna familjen i båten. Med på den resan bjuds vi tittare på mycket värme, feelgood och humor, samt en uns allvar…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *