Häng Med Bakom Kulisserna På I Vår Herres Hage

Nyinspelningen av kultserien “I Vår Herres Hage” (All Creatures Great And Small) har blivit mäkta populär, inte minst i Sverige. I Vår Herres Hage är baserad på verkliga händelser, återgivna av James Herriot i ett antal böcker om hans liv som veterinär på landet i engelska Yorkshire från 1937 och framåt. Originalet är en britternas mest populära serier och den spelades in under sammanlagt sju säsonger 1977–1990.

Tiden är sent 30-tal och James Herriot ser sin dröm slå in när han kallas till intervju för tjänsten som veterinärassistent i Yorkshire Dales. Som nyutexaminerad från veterinärhögskolan upptäcker James snart att bönderna i The Dales är en svårimponerad skara. Det står klart för honom att både djuren och djurägarna kräver ett alldeles särskilt handlag. När traktens skönhet Helen fångar James uppmärksamhet så får han ett nytt, starkare skäl att stanna kvar i The Dales. James får också känna på den hat- och kärleksrelation som råder mellan hans kollegor, den lite sävlige klinikschefen Siegfried och hans odåga till yngre bror Tristan, vars svaghet för flickor ofta försätter honom i trubbel.

Ja, där var handlingen i stort för säsong ett och glädjande nog kommer vi få fortsätta att följa James och människorna i det lantliga Yorkshire under flera säsonger. Den andra säsongen spelas in under 2021 och kommer att visas i slutet på året. Den har sex avsnitt samt julspecial i vanlig ordning. På Cinemaholics finns massor att läsa om I Vår Herres hage, så hoppa in här.

Det är lång tid kvar till andra säsongen, så då kan man roa sig med, bland annat, den här bakom kulisserna videon på hela 11 minuter så länge…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *