Se Bröderna Marx I En Natt I Casablanca På SVT

Bröderna Marx klassikern “En Natt I Casablanca” (A Night In Casablanca) visas idag fredag den 8 januari 2021 på SVT 1 klockan 16.30 och på PLAY.

Filmen är den tolfte långfilmen med Bröderna Marx och den första de gjorde för filmbolaget United Artists efter att de värvades från bolaget MGM. Filmen är i stora delar en parodi på Casablanca och filmer i samma genre. En Natt I Casablanca hade amerikansk premiär den 10 maj 1946 och svensk premiär den 12 oktober 1946.

Bröderna Marx. Groucho, Harpo och Chico radade upp klassiker under nästan hela 30-40 talet och bäst tycker jag dessa filmer är: En dag i varuhuset (The Big Store)…En dag på kapplöpningarna (A Day at the Races)…En dag på cirkus (At the Circus)…En dag i Vilda västern (Go West)… Galakväll på operan (A Night at the Opera) och sist men inte minst, En natt i Casablanca (A Night in Casablanca) som vi nu som sagt kan se på SVT.

En Natt I Casablanca är en vildsint komedi med bröderna Marx som utspelar sig just efter andra världskriget på Hotell Casablanca, där direktörerna blir mördade allt eftersom de tillträder. Det visar sig att hotellet gömmer en dold skatt som ett gäng nazister är ute efter att lägga vantarna på. Groucho Marx spelar den nytillträdde föreståndaren Ronald Kornblow och Corbaccio (Chico) och Rusty (Harpo) är hans medarbetare. Nazisternas gömda krigsskatt skulle bli en enkel match att hämta, men man räknade inte med Bröderna Marx…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *