En Nyårsdag Med Ingrid Bergman

Årets första film för egen del blir en gammal klassiker med en stor dos julfeeling, från 1945, “The Bells of St Mary’s“. Den här härliga rullen, för oss som gillar gamla 40-tals filmer i svart/vitt, visas idag på nyårsdagen i arla morgonstund på SVT 1 och på Play.

Ingrid Bergman spelade mot de allra största och med sina 3 Oscarsvinster är hon Sveriges genom tiderna bästa och mest kända skådespelerska.(sedan har vi ju Greta Garbo också). I The Bells of St Mary’s spelar Ingrid Bergman mot Bing Crosby i ett drama med mycket musik. Bing Crosby är den okonventionelle prästen Fader O’Malley som blir skickad till den katolska skolan S:t Mary. Den är sliten och nedgången och hotas av nedläggning, då den snåle affärsmannen i huset bredvid vill stänga S:t Mary. Nu kan bara ett mirakel rädda skolan så tillsammans med Syster Benedict försöker O´Malley rädda skolan. Dock sker det inte oproblematiskt då deras metoder skiljer sig åt och leder till meningsskiljaktigheter och mindre kontroverser…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *