Brittiska Feelgoodserien I Vår Herres Hage Startar

Missa inte starten av dundersuccén, brittiska feelgoodserien “I Vår Herres Hage” (All Creatures Great And Small) idag lördag 14 november 2020 klockan 21.00 på SVT 1. Första avsnittet ligger redan ute på play och hoppar ni in här får ni veta allt om serien.

I Vår Herres Hage är baserad på verkliga händelser, återgivna av James Herriot i ett antal böcker om hans liv som veterinär på landet i engelska Yorkshire från 1937 och framåt.
Originalet är en britternas mest populära serier och den spelades in under sammanlagt sju säsonger 1977–1990. Totalt består serien av 90 avsnitt med julspecialer, alla utgivna på DVD i Sverige.

Nya I Vår Herres Hage består av 7 episoder med tillhörande julspecial. När serien startar idag är året 1937 och James Herriot är nyutexaminerad veterinär och anländer till den pittoreska byn Darrowsby för jobb på en etablerad klinik. Han är full av entusiams, särskilt när det gäller de senaste framstegen inom veterinärmedicin. Men i det lantliga Yorkshire, där vården av sjuka djur verkar höra hemma i medeltiden och där befolkningens misstänksamhet mot främlingar är djupt rotad, stöter den unge veterinären på motstånd.

James får också känna på den hat- och kärleksrelation som råder mellan hans kollegor, den lite sävlige klinikschefen Siegfried och hans odåga till yngre bror Tristan, vars svaghet för flickor ofta försätter honom i trubbel. Mycket på en gång för den gode James kan man tycka, men när traktens skönhet Helen fångar James uppmärksamhet så blir han mer sugen på att stanna kvar i natursköna The Dales.


Kommentarer

Brittiska Feelgoodserien I Vår Herres Hage Startar — 2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *