The Last Vermeer Trailer

Kommande på bio är andra världskrigsdramat “The Last Vermeer“. Filmen som nyligen haft premiär på diverse filmfestivaler är baserad på boken “The Man Who Made Vermeers” av Jonathan Lopez. I rollerna ser vi bland andra Guy Pearce,  Daan AufenackerClaes BangMatt Beauman-Jones  m.fl.

Medan Joseph Piller , en holländsk jude, kämpade i motståndståndsrörelsen under andra världskriget, sysslade Han van Meegeren med att sälja holländska konstskatter till Hermann Goring och andra toppnazister.

Efter kriget blir Piller en utredare som tilldelats uppgiften att identifiera och omfördela stulen konst, vilket resulterar i att den flamboyanta Van Meegeren anklagas för tysksamarbete – ett brott som straffas med döden. Bevisen är starka, men med tiden blir Piller med hjälp av sin assistent, alltmer övertygad om Van Meegerens oskuld och bestämmer sig då för att försöka rädda hans liv…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *