SVT Visar Brittiska Feelgoodserien I Vår Herres Hage

Nu ska inte Cinemaholics ta åt sig äran, men jag mailade SVT för några veckor sedan och tipsade om nyinspelningen av drama-feelgoodserien “I Vår Herres Hage” (All Creatures Great And Small)”, som gjorde sådan succé när första säsongen startade i UK den 1 september. Och se, de köpte in serien och första avsnittet är tablålagt till lördagen den 14 november 21.00 på SVT 1 och jag antar att avsnitten även kommer att finnas på Play.

I Vår Herres Hage har nu visats klart i Storbritannien och totalt handlar det om sex episoder samt en julspecial som britterna får se på juldagen, kan vi hoppas på annadagen när julfeelingen fortfarande finns kvar? För brittiska kanal 5, som producerar serien, blev det den största succén någonsin i bolagets historia och man meddelade tidigare att det blir en fortsättning med flera säsonger, så alla som gillar brittiska feelgoodserier har något att se fram emot här .

I Vår Herres Hage bygger på James Herriots böcker som skildrar hans liv som veterinär på landet i engelska Yorkshire från 1937 och framåt. När första avsnittet börjat är året 1937 och James Herriot ser sin dröm slå in när han kallas till intervju för tjänsten som veterinärassistent i Yorkshire Dales. Som nyutexaminerad från veterinärhögskolan upptäcker James snart att bönderna i The Dales är en svårimponerad skara. Det står klart för honom att både djuren och djurägarna kräver ett alldeles särskilt handlag. När traktens skönhet Helen fångar James uppmärksamhet så får han ett nytt, starkare skäl att stanna kvar i The Dales…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *