Mad Men Resume

Efter några finansiella turer och tjafs of pengar är säsong 5 av TV serien “Mad Men” inspelad och klar. I USA har man kört de två första avsnitten och här i Sverige är det äntligen säsongspremiär i morgon söndag 1 april på kanal nio klockan 22.00 med ett extra långfilmslångt avsnitt. Det här är en riktigt bra prisbelönt, underhållande TV serie som andas kvalitet rakt av. Tidigare inlägg om Mad Men HÄR.

Har ni missat serien eller behöver en uppdatering om vad som avhandlats tidigare så kan ni i klippet nedan få veta allt som är värt att veta om de fyra första säsongerna av Mad Men på sju minuter.

Synopsis från kanal 9:

“New Yorks reklamvärld är fylld av ambitiösa och hänsynslösa män och kvinnor som gör allt för konsten att sälja. Vem du är och vad du tycker spelar ingen roll. Det handlar bara om hur du säljer sanningen.
Matthew Weiner som gjort tv-succén The Sopranos är också mannen bakom den flerfaldigt Emmy- och Golden Globe-belönade Mad Men, serien som handlar om reklamvärlden på Madison Avenue i New York under 1960-talet.
Det är en långt ifrån politiskt korrekt värld som skildras där ambitionerna är stora på alla plan. Serien är som en tidskapsel över en svunnen tid där alla detaljer är tidstypiska, trovärdiga och mestadels inlindade i cigarettrök.

I centrum för handlingen hittar vi Don Draper och hans arbetskollegor på Sterling Cooper Advertising Agency. Draper är det största namnet i reklamvärlden och en lika stor kvinnorkarl. Samtidigt som han går från styrelserum till sovrum kämpar Draper för att hålla sig kvar på toppen över de unga nya cheferna som är ute efter att ta hans plats. Serien visar även upp mäns och kvinnors olika roller under den här tiden samtidigt som den utforskar verkligheten bakom 1960-talets förklädda traditionella familjevärderingar.

I rollerna: Jon Hamm som Don Draper, Elisabeth Moss som Peggy Olson, Vincent Kartheiser som Pete Campbell, January Jones som Betty Draper, Christina Hendricks som Joan Holloway, Bryan Batt som Salvatore Romano, Michael Gladis som Paul Kinsey, Aaron Staton som Ken Cosgrove, Rich Sommer som Harry Crane, John Slattery som Roger Sterling, m.fl.”

Mad Men ges ut på DVD/Bluray av Noble Entertainment och säsong 5 kommer under 2012.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *