Missa Inte Brittiska Dramathrillern 71 På SVT Play

Missa inte Brittiska thrillern “71” på SVT Play. Filmen från 2014 har vunnit flera fina priser på filmfestivaler och unisont hyllats av både biopublik och kritiker.

71 är är både ett historiskt drama och en actionthriller som utspelar sig i 1970-talets Belfast, där konflikterna har förvandlat staden till en krigszon och där IRA strider inbördes om hur den brittiska armén bäst ska bekämpas.

Under ett upplopp sätts ett brittiskt förband in för att kväsa oroligheterna, men när man tvingas retirera blir den unge soldaten Gary Hook (Jack O’Connell) lämnad kvar bakom fiendens linjer. Utan kontakt med sitt förband är Gary nu en öppen måltavla för IRA och han tvingas gömma sig bland ortsbefolkningen, utan att ha en aning om vem han kan lita på…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *