Se Ryska Krigsdranmat Beanpole – Den Väldiga Kvinnan

Ryska, pristyngda krigsdramat “Beanpole – Den Väldiga Kvinnan” visades första gången i Sverige på Stockholms filmfestival 2019. I juni i år släpptes den på DVD av Njuta Films och den har äve gått upp på bio i dagarna, så det finns flera möjlighter att se den.

Regissören Kantemir Balagov är bara 28 år, men har redan lyckats plocka hem tre Cannes-vinster (för Beanpole och debuten Closeness) och över tjugo andra festivalpriser för detta imponerande krigsdrama. Beanpole – Den Väldiga Kvinnan var också Rysslands Oscarsbidrag.

Året är 1945 och andra världskriget har lämnat Leningrad i spillror, med kollapsade byggnader och söndertrasade människosjälar som lever i misär. Trots att belägringen äntligen är över fortsätter kampen om liv och död bland de överlevande. Men två unga kvinnor, Iya och Masha, försöker hitta hopp och mening med sina liv – kosta vad det kosta vill…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *