Flykten Över Gränsen – Norskt Krigsdrama På Bio I Oktober

I hemlandet Norge strömmade folk till biograferna när krigsdramat”Flykten Över Gränsen” (Flukten Over Grensen) visades tidigare i år och kritiken var översvallande. Premiärdatum för Sverige är nu satt till i höst, den 2 oktober, Folkets Bio Distribuerar.

Här är filmens handling i stora drag samt den svensktextade trailern:

Andra världskriget, december 1942. Sarah och Daniel är judar och ska deporteras från Norge. De gömmer sig i källaren hos en familj där det finns två barn i samma ålder. När föräldrarna blir avslöjade blir de bortförda av polisen och kvar i huset finns bara barnen. Otto och Gerda förstår att de nu måste hjälpa sina nya vänner. och Genom snötunga skogar flyr de fyra barnen undan de tyska soldaterna med målet att komma till Sverige. Det blir en flykt på liv och död. Under färden möter de människor som vill hjälpa dem. Men vem kan de egentligen lita på?


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *