Vidga Dina Filmvyer Med Ett Hus I Marocko

Vidga sina filmvyer kan man göra genom att se fransk-Marokanska romantiska dramat “Ett Hus I Marocko” (Rock the Casbah). Den rosade filmen från 2013 visas idag tisdag 9 juni klockan 15.15 på SVT1 och den går även att streama på Play.

Ett Hus I Marocko har mest visats på filmfestivaler över hela världen och gavs ut på DVD i Sverige 2015 av NjutaFilms. Filmen är späckad med satir och kritik mot det patriarkala samhälle som fortfarande genomsyrar nutidens Marocko. Här är handlingen i stora drag samt den svensktextade trailern:

I en rik villa i Tanger har familjen till den nyss bortgångne magnaten och patriarken Moulay Hassan (Omar Sharif) samlats enligt tradition för att tillsammans genomgå de sedvanliga tre sörjedagarna. Men lugnet störs när Sofia, den rebelliska och yngsta dottern, återvänder till Marocko efter att mot sin fars önskan rest till USA för att bli skådespelerska. Sofias upptåg rör upp i familjen och får även systrarna Kenza och Miriam att tänka över sina livsval, och öppnar upp för familjehemligheter som legat dolda i många många år…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *