Svartvit Klassiker – Klockorna I S:t Mary

Alla som gillar gamla klassiker från förr bör passa på att se Ingrid Bergman i “The Bells of St Mary’s” (1945). Filmen visas idag torsdzag 4 juni på SVT 1 klockan 13.35 och kanske lämpligast på Play. Åtta Oscarsnomineringar blev det när det begav sig (1 vinst för ljud) och bägge huvudrollsinnehavarna Ingrid Bergman och Bing Crosby nominerades.

Ingrid Bergman spelade mot de allra största och med sina 3 Oscarsvinster är hon Sveriges genom tiderna bästa och mest kända skådespelerska.(sedan har vi ju Greta Garbo också).

I The Bells of St Mary’s spelar Ingrid Bergman mot Bing Crosby i ett drama med mycket musik. Bing Crosby är den okonventionelle prästen Fader O’Malley som blir skickad till den katolska skolan S:t Mary. Den är sliten och nedgången och hotas av nedläggning, då den snåle affärsmannen i huset bredvid vill stänga S:t Mary. Nu kan bara ett mirakel rädda skolan så tillsammans med Syster Benedict försöker O´Malley rädda skolan. Dock sker det inte oproblematiskt då deras metoder skiljer sig åt och leder till meningsskiljaktigheter och mindre kontroverser.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *