Streama Brittiska Komediklassikern Glasskampen

Brittiska komediklassikern “Glasskampen” (Comfort and Joy) från 1984 visas idag måndag 1 juni klockan 15.10 på SVT 1 samt på Play. Manus och regi står Bill Forsyth för och han hade flera klassiker under tidigt 1980-tal, som “Gregorys Girl” (1090) och “Local Hero” (1983).

I glasskampen följer vi radioprogramledaren Alan, som bor i Glasgow och som en dag råkar bli vittne till hur en glassbil attackeras och förstörs. Attacken visar sig handla om en uppgörelse mellan två rivaliserande italienska familjer, som för en hård kamp om stadens glassmarknad. Alan blir nu alltmer besatt av att försöka mäkla fred mellan de två familjerna.

Hittar ingen trailer, men dock ett filmklipp…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *