Se Norska Katastroffilmen Vågen Nu På SVT Play

Drama-thrillern “Vågen” (The Wave) är Skandinaviens största katastroffilm med över 700000 biobesökare i hemlandet Norge. Filmen visades på Stockholms filmfestival 2015 och har givits ut på DVD och nu kan den ses på SVT Play.

Vågen utsågs till Norges kandidat till Oscar för bästa icke-engelskspråkiga film vid Oscarsgalan 2016. Filmen håller internationell klass inom genren och är nog så spännande. Ett plus för den vackra norska naturen.

Geologen Kristian arbetar på ett skredövervakningscenter nära den natursköna Geirangerfjorden. Genom åren har Norge drabbats av flera dödliga bergras och nu börjar Kristian se oroande tecken på att det snart kan vara dags igen. Hans varningar tas dock inte på allvar och myndigheterna vill ogärna utrymma Geiranger mitt under den blomstrande turistsäsongen. Men plötsligt går larmet, en bergssida har rasat ner i fjorden och en 80 meter hög våg dundrar fram mot samhället. Kristian tvingas nu föra en desperat kamp mot klockan för att rädda sin familj…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *