Se Danska Succéserien Borgen Snart På Netflix

Netflix och DR meddelar att den hyllade danska tv-serien “Borgen” kommer tillbaka. De första tre säsongerna av Borgen blir för första gången tillgängliga på Netflix senare i år och nya avsnitt av det kritikerrosade politiska dramat har premiär på tjänsten under 2022. De nya avsnitten av Borgen, kommer visas på DR innan de blir tillgängliga på Netflix globalt.

Borgen är ett danskt politiskt drama från 2010 med bland annat Sidse Babett Knudsen och Birgitte Hjort Sørensen i rollerna. Serien är skriven av Adam Price för DR. Den första säsongen hade premiär 2010, den andra säsongen 2011 och den tredje säsongen 2013. Säsong 1-3 av Borgen såldes till över 80 länder och har vunnit flertalet prestigefyllda priser såsom en BAFTA för bästa internationella drama 2012, Peabodypriset 2014, Prix Italia 2010, Fipa d’Or Grand Prize 2011 och en Golden Nymph 2013.

Första säsongerna följer nya Moderaternas ledare Birgitte Nyborg Christensen, som vinner en jordskredsseger och utnämns till Damarks första kvinnliga statsminister. Hittills har Birgitte lyckats klara av både karriär, familj och kärlek , men det ska visa sig vara en helt annan situation att vara mor, fru och statsminister på en gång.

Den nya säsongen av Borgen kommer återigen att följa Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen), hennes personal och de medier som fått i uppdrag att bevaka henne – nu i hennes roll som utrikesminister. Serien kommer även att följa Katrine Fønsmarks (Birgitte Hjort Sørensen) resa. Efter att ha arbetat som Birgittes pressekreterare under en tid är hon nu tillbaka inom journalistiken, som nyhetsredaktör för ett stort, nationellt tv-bolag.

Här är en internationell trailer till den första säsongen…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *