Se Agatha Christie Mysteriet Agathas Gåta Nu På SVT Play

Alla som gillar pusseldeckare och perioddrama kan passa på att se brittiska “Agatha And The Truth Of Murder” (Agathas Gåta) från 2018, nu på SVT Play. Filmen bygger på det sanna faktum att Agatha Christie, år 1926, försvann mystiskt under 11 dagar och det har väl aldrig riktigt framkommit vad hon då pysslade med. Agathas Gåta är en fiktiv redogörelse där Agatha, som har ett privatliv som riskeras slås i spillror och dessutom problem med sitt författande, lockas att ta sig an ett riktigt mordfall.

I rollerna ser vi Ruth Bradley, Pippa Haywood, Tim McInnerny, Ralph Ineson m.fl. Agathas Gåta bjuder på de klassiska ingredienserna för mysterie-deckargenren och en del syftningar till Christies böcker görs också. Så här ser det ut…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *