Missa Inte Japanska Dramat Under Körsbärsträdet På SVT Play

Här är ett bra streamingtips i Coronatider. Passa på att se japanska dramat “Under Körsbärsträdet” nu på SVT Play. I Sverige gick den på bio väldigt länge och publiken älskade den här lilla pärlan från Japan, som är en varm och livsbejakande film med hög mysfaktor. Under Körsbärsträdet bygger på Durian Sukegawas bok och regisseras av erkänt duktiga regissören Naomi Kawase, som varit nominerad hela nio gånger på filmfestivalen i Cannes och vunnit två gånger.

Under Körsbärsträdet är tablålagd till ikväll skärtorsdag 21.45 på SVT2 om ni vill se den på ‘gammalt vis’. Annars finns den på PLay i en månad till. Synopsis och trailer ser ut så här…

Den lika tystlåtne som sorgsne Sentaro driver ett litet gatukök som serverar Dorayaki-plättar. När en försynt gammal dam erbjuder sin hjälp i köket får hon genast nobben. Men efter idogt tjat ger han henne slutligen chansen, och det visar sig snart att det hon lyckas åstadkomma med sina förvridna händer är rena magin. Samtidigt som affärerna blomstrar likt körsbärsträden ovanför dem fördjupas vänskapen och deras hjärtan blottar gamla sår som behöver läkas?


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *