Breakfast At Tiffany’s – Streamingklassiker På Netflix

Det finns en hel del gamla klassiker att streama om man letar. På Netflix finns romantiska komedin “Breakfast At Tiffany’s” från 1961, en Golden Globe vinnare och femfaldigt Oscarsnominerad med två vinster som utfall.

Regissör är Blake Edwards, mannen bakom manus till flera av Rosa Panternfilmerna. Audrey Hepburn spelar huvudrollen som Holly Golightly, En ung glamourös kvinna som bor i en liten risig lägenhet i New York. Hon har ständigt ont om pengar och gör allt för att skaffa det. En dag flyttar Paul Varjak in i lägenheten ovanför henne. Utåtrikad som hon är bekantar hon sig med honom direkt.

Breakfast At Tiffany’sbygger på kortromanen med samma titel från 1958, av Truman Capote. Filmmusiken komponerades av Henry Mancini. Låten “Moon River”, som spelas ofta i filmen, blev en stor succé även utanför biograferna och sjungs av Audrey Hepburn.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *