En Kvinnas Val – På Bio 6 Mars

Kvinnoförtryck De luxe…

“Maryam älskar sitt arbete som läkare på ett litet sjukhus på den saudiska landsbygden även om det finns manliga patienter som vägrar att behandlas av henne. När hon blir inbjuden till en läkarkonferens utomlands känner hon sig glad och bekräftad. Men det vänds snabbt till besvikelse när myndigheterna kräver medgivande från hennes pappa, som råkar vara bortrest. Frustrerad och arg, bestämmer sig Maryam för att ta saken i egna händer. Med hela det patriarkala styret emot sig anmäler hon sig som kandidat i det åstundande kommunvalet.”

Där har ni handlingen i stort i Saudiarabiska dramat “En Kvinnas Val” som får Sverigepremiär den 6 mars, Folkets Bio distribuerar. Alltid trevligt med film från övriga världen och tailern skapar intresse…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *